2021 Postponed

2021 Postponed

De Nationale Veiligheidsraad heeft vorige maand beslist dat massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. Dit betekent dat we met veel spijt in het hart moeten aankondigen dat de 41ste editie van Fiesta Campestra niet zal doorgaan in 2020. Daarom verschuiven we het dorpsfestival naar zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021.

Ook wij hadden het liever anders gezien, maar de uitbraak van het coronavirus - ook wel bekend als COVID-19 - en de getroffen maatregelen laten ons geen keuze. Nochtans hebben we geprobeerd deze moeilijke beslissing zo lang mogelijk uit te stellen, in de hoop het evenement toch te kunnen laten plaatsvinden. Dit bleek achteraf gezien alleen maar ijdele hoop. We hielden er rekening mee dat het kon gebeuren, maar we wilden het niet geloven. Het goede nieuws is dat onze voorbereidingen gewoon blijven doorlopen met het oog op het komende jaar en de volledig nieuwe uitstraling van Fiesta Campestra.

We stellen de gezondheid van onze festivalgangers, medewerkers en artiesten voorop. De piek van de coronacrisis is nog maar pas bereikt. We hopen van harte dat de situatie op 15 en 16 augustus terug is genormaliseerd. Maar zelfs als dit het geval zou zijn, komen wij als organisatie in de ruime periode vóór het festivalweekend al serieus in de problemen.

Aan het festival gaan tal van samenkomsten vooraf. Niet alleen met onze vaste kern van 7 organisatoren, maar ook met medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers, partners, sponsors, leveranciers, overheden en veiligheidsdiensten. En dan moet de opbouw van het festival nog beginnen.

Ieder van ons werkt vrijwillig mee aan Fiesta Campestra. Naast onze gezinslevens en werksituaties is de organisatie van het festival een hobby. En een geweldig plezante dan nog! Net daarom is het festival verplaatsen naar het najaar geen optie. Dit zou namelijk een overlap creëren met de voorbereidingen van onze andere (toneel)activiteiten. En dat zou iets te veel van het goede zijn. We hopen met deze beslissing het bestaan van Fiesta Campestra op lange termijn te kunnen verzekeren. Niet in het minst voor de verenigingen die helpen bij de organisatie, want ook voor hen heeft dit financiële gevolgen.

Tot slot willen we ons respect uitdrukken voor alle zorg- en dienstverleners die zich in deze dagen inzetten voor wat echt telt. Als er dan geen muzikale helden naar onze Italiaanse feestweide komen, applaudisseren wij graag voor deze artiesten.

Zorg goed voor jezelf en voor je dierbaren, was je handen, respecteer de veiligheidsafstand, blijf in uw kot en doe er alles aan om de verspreiding van dat vuile coronabeest een halt toe te roepen. Enkel zo kunnen we elkaar in 2021 opnieuw besmetten met muziek, warmte en veel ambiance.

See you next year, Schellebelleuh!

Team Fiesta Campestra